Search Posts

Продовження терміну зберігання овочів за допомогою їхньої переробки.

Овочі потрібно якось зберігати. Одним із способів зберігання овочів є їх переробка. Зберігають овочі за допомогою консервування. Це може бути засолювання, квашення, сушіння.

В такому вигляді овочі можуть досить довго зберігатися. Поширеним є маринування овочів, а також консервування їх за допомогою теплової стерилізації. Якщо ми квасимо капусту, або солимо огірки та помідори то відбувається молочнокисле бродіння в овочах. В результаті утворюється молочка кислота.

Вона зупиняє розвиток багатьох гнійних бактерій, грибів цвільових та дріжджових, які призводять до того що врожай наших овочів починає гнити. Якщо консервувати при температурі 70-100 градусів цельсія то знищується більшість мікробів і зупиняються біохімічні зміни у продуктах.

коли треба садити часник на зиму

Якщо ми маринуємо овочі, то спочатку зупиняємо життєдіяльність бактерій шляхом додавання у маринади оцтової кислоти в розрахунку 0,5%, після чого мікроорганізми гинуть коли починається теплова їхня обробка.

Напишіть відгук